Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ; ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!

Μια Φορά κι Έναν Καιρό, στην μακρινή Χώρα Αναντάμ-Παπαντάμ, που πήρε τ' όνομά της  απ' τον βασιλιά Αναντούμ-Παπαντούμ-Ντάμ-Ντούμ, ο οποίος δεν υπήρχε πιά στη ζωή και τον είχε διαδεχτεί, ο μονάκριβος γιός του, Αναπαπαντάμ-Ντούμ-Ντάμ, είχε πέσει μια Βαριά Κατάρα!
Αστεία τα ονόματα των βασιλιάδων της, ε; Και της Χώρας! Αναντάμ-Παπαντάμ;
Κι όμως, αυτά που συνέβησαν στη Μακρινή Χώρα, Αναντάμ-Παπαντάμ, που ίσως εντέλει να μην είναι και τόσο Μακρινή, δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου αστεία.
Οι Κατάρες, όπως ίσως γνωρίζετε ή τέλοςπάντων υποψιάζεσται ή άς πούμε, πως δεν κάνετε ούτε το' να ούτε τ' άλλο, δεν πέφτουν από μόνες τους! Αλλα μάλλον θα λέγαμε, πώς προκαλούνται μέσα από κάποιες καταστάσεις,  τις οποίες δημιουργούν, με πολύ δεξιότεχνη ραδιουργία, κάποιοι ικανότατοι και ταλαντούχοι Ειδικοί! Βέβαια όπως θα διαπιστώσετε, διαβάζοντας παρακάτω, καλό θα είναι τις ικανότητες μας και τα ταλέντα μας, οι άνθρωποι, να τα χρησιμοποιούσαμε, κατά πως πρέπει και για καλό σκοπό, αλλά δεν ξέρω τί φταίει και δεν γίνετε ακριβώς έτσι.
Αλλά καλύτερα να συνεχίσω:
Οι Ειδικοί λοιπόν αυτοί, ονομάζονται, Ειδικευμένοι-Καταχραστές! Ούπς!!! Συγνώμη,λάθος! Ο  Χ, παραγράφεται. Είναι σα να λέμε, ο Άγνωστος-Γνωστός σου Χ! Τεσπά, να μην σας μπερδεύω. Εχουμε λοιπόν να κάνουμε με Ειδικευμένους -Καταραστές, μιας και αναφερόμαστε σε Κατάρες!
Για υτό, ίσως είναι προτιμότερο, να μην δώσουμε αστείο όνομα στη Χώρα μας, άν και εκείνη δεν θα είχε καμμιά αντίρρηση, γιατί ήταν μια πολύ χαρούμενη και γελαστή Χώρα,πρότου την βρεί η Κατάρα, αλλά λογω των συνθηκών, θα την ονομάσουμε, η Καταραμένη Χώρα!
Η Καταραμένη Χώρα λοιπόν, προτού γίνει Καταραμένη, ήταν παρα πολύ όμορφη!!!Απ ότι γνωρίζω και απ' ότι μου έχουν πεί και έχω διαβάσει, όμως λόγω της Κατάρας, άρχισε σιγά-σιγά, να ξεθωριάζει!
Είχε πλούσια και μεγάλη βλάστηση, με κάθε λογής παράξενα και πολύ σπάνια λουλούδια και πολλά όμορφα και ψηλά δέντρα , καθώς κι ένα σωρό χρήσιμα φυτά!!!Οι εύγευστοι και οι σαρκώδεις καρποί των δέντρων, έτρεφαν όλους τους κατοίκους της Καταραμένης Χώρας και τόσο άφθονοι, που ήταν, άρχισαν αργότερα να τρέφουν κι άλλους κατοίκους, που έμεναν έξω από κείνη τη χώρα!
Επίσης, είχε και πάρα πολλά ζώα! Τα πιό όμορφα και τα πιό ενδιαφέροντα!!! Και ακόμα είχε και έναν τεράστιο κατακόκκινο Ήλιο , για να ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων! Όχι των κατοίκων της, γιατί εκείνοι είχαν ήδη ζεστες καρδιές, αλλά των άλλων ανθρώπων! Φανταστείτε πόσο μεγαλος ήταν ο Ήλιος της! Η Καταραμένη Χώρα λοιπόν, πρίν τη Κατάρα, είχε τεράστιο μεγαλείο και χάρη! Ήταν πλούσια, καλόκαρδη, ειρηνικη και ζεστή!!!
Όμως οι Ειδικοί Καταραστές, που είπαμε προηγούμενα,ζηλέψαν την τόση της ομορφιά και όλα αυτά τα υπέροχα φυτά και δέντρα και τα όμορφα ζώα, ήθελαν να τα κάνουν δικά τους! Κι έτσι, μηχανεύτηκαν ένα σωρό τρόπους, και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έριξαν την βαριά Κατάρα, πάνω στην Χώρα!
Από τότε, τα ζώα της Χώρας, άρχισαν να λιγοστεύουν και μερικά απ αυτά, τα πήραν οι Ειδικοί Καταραστές και τα φυλάκισαν και άλλα τα μετέτρεψαν σε ακροβάτες και άλλα σε κλόουν! Ναί όσο περίεργο κι άν ακούγεται, Ζώα-Κλόουν!! Κι όσα απέμειναν στην Καταραμένη Χώρα, δεν είναι τόσο όμορφα και τόσο δυνατά, όπως παλιά, εξόν απ το βλέμμα τους!!! Εκείνο μένει πάντοτε δυνατό!
Επίσης η Καταραμένη Χώρα, έχει και πιο λίγα δάση πιά, αλλα παραυτά , όσα δέντρα και φυτά έχουν απομείνει, δεν εχουν χάσει ολότελα τη νοστιμιά τους, όμως δεν μπορούν να θρέψουν όλους τους κατοίκους της! Αν η Κατάρα συνεχιστεί, η Καταραμένη Χώρα , θα πάει χαμένη και μαζί της θα χαθούν κι άλλες χώρες,γιατί οι Κατάρες έχουν τη τάση ν' απλώνονται!!!
Για υτό θα πρέπει να βάλουμε όλοι μας, ένα χεράκι για να σπάσουμε την Κατάρα!
Μπορούμε απλά και όμορφα να φροντίζουμε τα δέντρα και τα λουλούδια, με λίγο καθαρό νεράκι και έπίσης να τους μιλάμε! Γιατί όταν μιλάμε στα λουλούδια εκείνα χαίρονται και μεγαλώνουν πιο γρήγορα για να μας ευχαριστήσουν!Κι ακόμα μπορούμε να στέλνουμε, στους κατοίκους της Καταραμένης Χώρας, την αγάπη μας  ή ακόμα καλύτερα, πόσιμο νερό ή φάρμακα ή έστω λίγα δάκρυα, κάτι είναι παραπάνω από την αδιαφορία μας! Κι ακόμη, καλό θα ναι, να φροντίζουμε τα ζωάκια και να μην τα φοβόμαστε ή να τα σιχαινόμαστε και όταν μπορούμε ,να τους χαρίζουμε αγάπη  και χάδια και άν έχουμε και ΄λιγο φαγάκι. Κι ακόμα, να μην ξεχνάμε να προσευχόμαστε! Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αυτά τα κατεβατά εκκλησιαστικά τροπάρια δεν εχουν βοηθησει και ιδιαίτερα! Άσε που έχουν και βαρύγδουπες λέξεις και σε μπερδεύουν! Κατα την ταπεινή μου άποψη, ένα Ευχαριστώ και Μια ειλικρινής Συγνώμη, είναι οι πιό όμορφες προσευχές!! Παράξενες και σύντομες ε; Αλλα΄αποδίδουν , όταν λέγονται από καρδιάς!
Λοιπόν , νομίζω πως αυτή ήταν η ιστορία μας, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο γ την ώρα, οπότε...ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!! Σίγουρα πολύ καλύτερα!
Τώρα δε μένει παρά να σας παρακαλέσω , να σκεφτείτε κι εσείς καποιους τρόπους, που θα βοηθήσουν να σπάσει η Κατάρα και αναλόγως τους μοιραζόσαστε ή απλά τους πράττετε, ακόμα καλύτερα! Είναι μια βοήθεια, για όλους μας!!! Τί άλλο;
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ!
ΦΙΛΙΑ!!!